Składniki:
Przyrządzenie:
Pokroić mięso w paski o długości 10-12 cm i szerokości 4-5 cm.
Wymieszać sherry, sos hoisin, keczup, sos sojowy, miód, cukier,
oraz roztarty czosnek i przyprawę "Pięć Smaków".
Ułożyć mięso w żaroodpornym naczyniu do zapiekania.
Polać marynatą, przykryć i wstawić na 3 godziny do lodówki.
Wyjąć mięso z zalewy, marynatę pozostawić.
Rozgrzać piekarnik do 180°C.
Do płytkiego żaroodpornego naczynia wlać wodę do wysokości 1 cm, wstawić na dole piekarnika.
Naczynie z mięsem ustawić na ruszcie ponad naczyniem z wodą.
Piec mięso, co jakiś czas smarując je marynatą przez około 45 minut.
Gotowe mięso wyjąć i odstawić do ostygnięcia.
Pokroić w poprzek włókien na paski o grubości 1/2 cm.
Podawać:
Na zimno.