Składniki:
Przyrządzenie:
Z karkówki usunąć możliwie jak najwięcej tłuszczu, pokroić w kostkę.
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na patelni z odrobiną soli.
Na patelnię wrzucić mięso i podsmażyć mieszając przez około 7 minut.
Dodać czosnek i szczyptę kminku, wymieszać i smażyć przez kolejną minutę.
Zdjąć z ognia, dodać 3 łyżeczki papryki w proszku, wymieszać.
Do mięsa wlać tyle wody, aby ledwie je przykrywała.
Doprowadzić do wrzenia.
W międzyczasie pokroić papryki, zieloną i czerwoną, w kostkę.
Gdy woda w gulaszu zacznie wrzeć, wrzucić paprykę.
Zmniejszyć ogień, przykryć i dusić.
Obrać pomidora, pokroić w kostkę i wrzucić do gulaszu. Zamieszać.
Dusić, od czasu do czasu mieszając, aż sos się zredukuje,
nie krócej jednak niż mięso będzie miękkie.
W razie potrzeby dodać wody i zamieszać.
Duszenie może trwać 1,5 do 2 godzin.
Podawać:
Z kaszą jaglaną.