Wieprzowina: Gulasz z kapustą

Maciej Piwowski
03.11.2015

Składniki:

  • ½ kg szynki wieprzowej pokrojonej w kostkę
  • 1 szklanka posiekanej grubo kapusty włoskiej
  • 2 cebule pokrojone w piórka
  • 1 duży pomidor pokrojony w kostkę
  • 1 pokrojona w paseczki papryka
  • 250 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
  • 1 marchew pokrojona w plasterki
  • 2 kostki bulionu wieprzowego
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • pieprz mielony
  • sos sojowy
  • papryka mielona
  • olej
  • 1 litr wody

Przyrządzenie:

Obsmażyć na tłuszczu mięso, pieczarki, cebulę, przełożyć do rondla.
Dodać kapustę, marchew, pomidora i paprykę.
Zalać wodą, dodać przyprawy i kostki bulionowe.
Dusić, aż mięso będzie miękkie, a gulasz osiągnie pożądaną gęstość.
Doprawić sosem sojowym, papryką mieloną i pieprzem.

Podawać:

Z ziemniakami z wody.

 

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie