Składniki:
- ½ kg wieprzowiny pokrojonej w kostkę
- sól
- 2-3 szklanki mrożonych warzyw
- 2 ziemniaki pokrojone na kawałki wielkości kęsa
- 1 puszka czerwonej fasoli, odsączonej
- 1 lub 2 puszki krojonych pomidorów
- 1 łyżka ketchupu
- 1 posiekana cebula
- ½ łyżeczki chili w proszku
- ½ łyżeczki czosnku w proszku
- sól morska
- czarny mielony pieprz
- bulion wieprzowy
Przyrządzenie:
Mięso posolić, podsmażyć na brązowo, umieścić w garnku.
Dodać warzywa, pokrojone ziemniaki, fasolę, pomidory z puszki, keczup, cebulę i przyprawy.
Wlać bulion, zagotować, zmniejszyć ogień na minimalny i dusić przez 4 godziny.
Podawać:
Po podgrzaniu następnego dnia.