Wieprzowina: Gulasz z czerwoną fasolą

Maciej Piwowski
03.11.2015

Składniki:

  • ½ kg wieprzowiny pokrojonej w kostkę
  • sól
  • 2-3 szklanki mrożonych warzyw
  • 2 ziemniaki pokrojone na kawałki wielkości kęsa
  • 1 puszka czerwonej fasoli, odsączonej
  • 1 lub 2 puszki krojonych pomidorów
  • 1 łyżka ketchupu
  • 1 posiekana cebula
  • ½ łyżeczki chili w proszku
  • ½ łyżeczki czosnku w proszku
  • sól morska
  • czarny mielony pieprz
  • bulion wieprzowy

Przyrządzenie:

Mięso posolić, podsmażyć na brązowo, umieścić w garnku.
Dodać warzywa, pokrojone ziemniaki, fasolę, pomidory z puszki, keczup, cebulę i przyprawy.
Wlać bulion, zagotować, zmniejszyć ogień na minimalny i dusić przez 4 godziny.

Podawać:

Po podgrzaniu następnego dnia.

 

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie