Składniki:
Przyrządzenie:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę 3 cm.
Czosnek drobno posiekać, usmażyć na 2 łyżkach mocno rozgrzanego oleju.
Zdjąć czosnek z patelni, dodać ostatnią łyżkę oleju, włożyć mięso i smażyć 3 minuty, ciągle mieszając.
Wlać wódkę, sos sojowy i zagotować, mieszając.
Zmniejszyć płomień, posypać całość cukrem i dusić na małym ogniu pod przykryciem.
Fasolkę pokroić na kawałki, marchew w dość cienkie plasterki.
Po 30 minutach duszenia mięsa dodać fasolkę i marchew.
Dolać pół szklanki wody i dusić aż mięso i warzywa będą miękkie.
Pod koniec duszenia doprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Podawać:
Z makaronem sojowym lub ryżem.