Składniki:
Przyrządzenie:
Umyć mięso wieprzowe i pokroić w kostkę.
Obierać szalotkę, umyć i drobno pokroić.
Obciąć końcówki marchwi, obrać, umyć i pokroić na kawałki.
Sparzyć pomidory, obrać ze skórki, usunąć nasiona, grubo pokroić.
Na patelni podgrzać oliwę, dodać pokrojone mięso i smażyć na dużym ogniu.
Gdy mięso nabierze jasnozłocistej barwy, odsączyć i przełożyć do naczynia z pokrywką i odstawić w ciepłe miejsce.
Na tej samej patelni usmażyć do zeszklenia pokrojoną szalotkę i marchewkę, podlewając białym winem.
Odparować na dużym ogniu, dodać pokrojone pomidory, szczyptę soli i pieprzu oraz bulion.
Dusić na umiarkowanym ogniu przez 15-20 minut, mieszając od czasu do czasu.
Posypać umytą i posiekaną pietruszką.
Podawać:
Z bukietem duszonych warzyw.