Składniki:
Przyrządzenie:
Gotować dobrze słoninę.
Z ucha i nogi zeskrobać szczecinę, umyć dokładnie, gotować około 1 godziny w celu starannego odtłuszczenia.
Usmażyć pokrojoną cebulę na patelni z jedną łyżką oleju i masła,
a potem dodać mięso wieprzowe, pokrojoną kiełbasę oraz kiełbaski wieprzowe.
Smażyć dobrze, dodając szklankę wina i pozostawić aż wyparuje.
Wyjąć składniki i pokroić na kawałki słoninę, nogę i ucho.
Na patelnię wrzucić cienko pokrojoną marchew i seler,
dodać 1 łyżkę koncentratu pomidorowego lekko rozpuszczonego w rosole,
posolić i wymieszać razem wszystkie składniki.
Przykryć przykrywką i gotować na małym gazie, mieszając od czasu do czasu.
Wyczyścić i pokroić kapustę, włożyć ją do garnka bez dodawania wody.
Dodać kapustę do pozostałych warzyw oraz wszystkie pozostałe składniki, wymieszać lekko.
Gotować około 1 godziny pod przykryciem.
Od czasu do czasu usunąć tłuszcz, który wypływa.