Wieprzowina: Babi tucheo

Piotr Kowalczyk
03.11.2015

Składniki:

  • 1,5 kg wieprzowiny
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • czosnek
  • czerwona cebula
  • 2 papryczki chili
  • sos z rozgniecionych ziaren soi
  • 4 łyżki ketchup'u
  • brązowy cukier
  • 3 szklanki wody

Przyrządzenie:

Odkroić z wieprzowiny cały widoczny tłuszcz i pokroić ją w poprzek włókien.
Wlać olej na patelnię i rozgrzać na średnim ogniu.
Smażyć wieprzowinę przez kilka minut.
Wrzucić posiekane papryczki chili, dodać sos z rozgniecionych ziaren soi i ketchup.
Wlać trzy szklanki wody, wrzucić brązowy cukier i dusić mięso przez pół godziny.

 

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie