Wegetariańskie: Pasztet wegetariański

Mariusz Siwko
03.11.2015

Składniki:

  • 2 duże selery
  • 2 duże cebule
  • 1 marchewka
  • 1 szklanka wody
  • 2 kostki bulionu warzywnego
  • 1 kostka margaryny
  • 5 jaj
  • 1 szklanka buki tartej
  • ½ opakowania ziół prowansalskich

Przyrządzenie:

Selery, cebule i marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Dodać szklankę wody, kostki bulionu i margarynę.
Nastawić na ogień i gotować jeszcze 15 minut.
wystudzić, dodać jaja, bułkę tartą, zioła prowansalskie.
Włożyć do naczynia żaroodpornego.
Piec w piekarniku w temperaturze 170°C przez 1 godzinę.

 

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie