Wegetariańskie: Kotlety z ziemniaków

Antoni Kwapisz
03.11.2015

Składniki:

  • 1,5 szklanki pure ziemniaczanego
  • 2 łyżki dobrej musztardy
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 łyżeczka posiekanego czosnku
  • 1 szklanki drobniutko posiekanej cebuli
  • 1 utarte na tarce jajko na twardo
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz

Przyrządzenie:

Drobno posiekany czosnek i cebulę zeszklić w rondlu na odrobinie oliwy.
W misce wymieszać ziemniaki, czosnek, cebulę, musztardę, koperek, utarte jajko na twardo.
Przyprawić solą i pieprzem.
Z masy formować owalne kotleciki, zanurzyć w skłóconym jajku, obtoczyć w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać oliwę, smażyć kotlety na małym ogniu po 5 minut z każdej strony.

Podawać:

Z ostrymi dodatkami.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie