Wegetariańskie: Kociołek warzywny

Mateusz Nowak
03.11.2015

Składniki:

  • 450 g cebuli
  • 150 g selera
  • 200 g marchewki
  • 150 g papryki
  • 700 g kapusty
  • 400 ml przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka Vegety
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1-2 papryczki chilli
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Przyrządzenie:

Obraną cebulę i seler pokroić na grube plasterki, marchewkę w krążki, a paprykę na szerokie plastry.
Seler i marchewkę włożyć do naczynia i zalać taką ilością wody, aby zakryła warzywa.
Gotować około 5 minut, a następnie dodać pokrojoną w ćwiartki kapustę.
Gotować przez kolejne 10 minut i dodać cebulę, paprykę, Vegetę, papryczkę chilli i kminek.
Gotować na niewielkim ogniu przez około 10 minut i wmieszać przecier pomidorowy.

Podawać:

Posypane natką pietruszki.

 

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie