Wegetariańskie: Gulasz wegetariański

Maciej Piwowski
03.11.2015

Składniki:

  • 2 słodkie papryki
  • 250 g cebuli
  • 1 bakłażan
  • 2 pomidory
  • 1 cukinia
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • pęczek posiekanego koperku
  • pęczek posiekanej natki pietruszki

Przyrządzenie:

Bakłażany pokroić w grubą kostkę, posolić, pozwolić aby odsączył się z nich sok.
Cukinię obrać ze skóry, przekroić na połowę, usunąć nasiona.
Paprykę oczyścić z nasion, pomidory sparzyć, obrać ze skóry, usunąć miąższ.
Cebulę obrać.
Wszystkie wymienione składniki pokroić w kostkę o wymiarach kostki z bakłażana.
Czosnek obrać, drobno posiekać.
W rondlu rozgrzać oliwę, dodać czosnek, po kilku minutach dołożyć pozostałe składniki, przyprawić.
Dusić na małym ogniu delikatnie mieszając.

Podawać:

Z kuskus.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie