Sosy i pasty: Salsa z mango

Piotr Kowalczyk
02.11.2015

Składniki:

  • 1 mango
  • 1 strąk papryki
  • 2 dymki
  • 1 czerwona papryczka chili
  • 1 ogórek
  • 1 łyżka posiekanej kolendry
  • 3 łyżki soku z limonki

Przyrządzenie:

Mango obrać, wyjąć pestkę, miąższ pokroić w małą kostkę.
Paprykę umyć, oczyścić z pestek, również pokroić w małą kostkę.
Dymki oczyścić, pokroić w krążki.
Chili umyć, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, posiekać.
Ogórek umyć, pokroić w plasterki.
Mango, paprykę, dymkę, chili, ogórek, kolendrę, sok z limonki dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie