Sosy i pasty: Doskonały sos do pizzy

Mateusz Nowak
02.11.2015

Składniki:

  • 500 g przecieru pomidorowego
  • 1 duży ząbek czosnku, drobno posiekany
  • ½ łyżeczki suszonej bazylii
  • ½ łyżeczki nasion kopru
  • ½ łyżeczki suszonego oregano
  • ¼-½ łyżeczki papryki w proszku
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu cayenne
  • ¼ łyżeczki cukru pudru
  • ¼ łyżeczki ziela angielskiego w proszku

Przyrządzenie:

Połączyć wszystkie składniki w rondelku.
Gotować na średnim ogniu, aż zacznie nieznacznie bulgotać, około 5 minut.
Zmniejszyć ogień na minimalny i gotować na wolnym ogniu przez 15-20 minut.

Podawać:

Do ulubionej pizzy.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie