Sosy i pasty: Dip Guacamole

Mateusz Nowak
02.11.2015

Składniki:

  • 2 dojrzałe avocado
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • sok z ½ limonki
  • ¼ łyżeczki kminku
  • ¼ łyżeczki ostrej chilli w proszku
  • ½ czerwonej cebuli, drobno posiekanej
  • ½ pomidora, pokrojonego w kostkę
  • sól morska

Przyrządzenie:

Przekroić avocado wzdłuż i usunąć pestki.
Miąższ wyskrobać łyżką do miseczki i dokładnie rozgnieść go widelcem do gładkości.
Dodać pozostałe składniki i starannie wymieszać.
Odstawić do lodówki na 30 minut.

Podawać:

Do tortilli i czego dusza zapragnie.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie