Sałatki i surówki: Sałatka kolorowa

Mateusz Nowak
02.11.2015

Składniki:

  • 400 g kolorowego makaronu świderki
  • 8 małych cebulek czerwonych lub szalotek
  • sałata rukola
  • 2 małe piersi z kurczaka
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • łyżka posiekanych świeżych ziół (bazylia, tymianek, mięta)
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki parmezanu

Przyrządzenie:

Makaron ugotować al dente.
Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju.
Cebulki obrać, sparzyć wrzątkiem i pokroić na połówki.
W salaterce ułożyć listki rukoli, wrzucić ugotowany makaron, cebulki i mięso.
Doprawić solą, pieprzem, posypać ziołami i tartym parmezanem.
Polać oliwą, wymieszać i podawać.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie