Składniki:
sos:
Przyrządzenie:
Wszystkie składniki sosu włożyć do słoika.
Zakręcić dokładnie pokrywkę i potrząsać, aż sos dokładnie się połączy.
Spróbować i ewentualnie doprawić.
Cebulę pokroić w krążki lub półkrążki i rozdzielić warstwy.
Oliwki przekroić na pół. Paprykę po usunięciu pestek pokroić w kostkę.
Ogórki obrać i pokroić w grubą kostkę.
Pomidory sparzyć pół minuty we wrzątku, obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę.
Ser pokroiź w grubą kostkę.
Warzywa, oprócz sałaty, połowę sera i sos dokładnie wymieszać.
Na dnie miski rozłożyć liście sałaty.
Na liściach ułożyć sałatkę, a na wierzchu rozłożyć pozostałe kostki sera Feta.
Podawać:
Polane oliwą i posypane świeżo zmielonym pieprzem.