Składniki:
Przyrządzenie:
Rozgrzać oliwę na małej patelni. Dodać czosnek i smażyć przez 1-2 minuty.
Dodać pomidory koktajlowe i smażyć przez kolejne 2 minuty.
Zmniejszyć ogień do średniego i dodać śmietanę.
Gotować na wolnym ogniu przez 15 minut.
Opłukać i osuszyć filety z tilapii. Posolić i popieprzyć.
Połączyć parmezan, czosnek granulowany i bułkę tartą.
Obtoczyć filety w mące, strząsnąć nadmiar, zanurzyć w jajku, obtoczyć w parmezanowej panierce.
Ułożyć na gorącej patelni i smażyć przez 3-4 minuty z każdej strony.
Zwinąć kilka liści bazylii i delikatnie pokroić.
Dodać bazylię do pomidorowo-śmietanowego sosu.
W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Ryby położyć na półmisku i polać sosem.
Podawać:
Z ziemniaczanym purée.