Składniki:
Przyrządzenie:
Solę, krewetki i mule rozmrozić i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła, dodać pieczarki i smażyć przez 6 minut na wolnym ogniu,
od czasu do czasu mieszając.
Odstawić z ognia. W rondu zagotować bulion i białe wino, włożyć oprószone solą i pieprzem filety soli.
W zależności od grubości filetów gotować przez 7-10 minut na małym ogniu.
Solę wyjąć, przykryć folią i trzymać w cieple, wywar zachować.
W drugim rondelku z grubym dnem lub małej patelni podgrzać pozostałą łyżkę masła,
dodać cebulkę i zeszklić mieszając.
Włożyć mule i krewetki, oprószyć solą i pieprzem i smażyć na wolnym ogniu przez 5 minut.
Wymieszać z pieczarkami.
Przygotować sos: na małej patelni roztopić masło, dodać mąkę i mieszając połączyć z bulionem z soli.
Doprawić ewentualnie solą oraz pieprzem.
Podawać:
Na talerzach rozsmarować połowę sosu, ułożyć ciepłą rybę,
polać pozostałym sosem wymieszanym z krewetkami, mulami i pieczarkami.
Zaraz podawać.