Składniki:
Przyrządzenie:
Rybę pokroić w 4 cm kostkę.
W misce roztrzepać jajo z mąką, winem i łyżką sosu sojowego, tworząc gładkie ciasto.
Kawałki ryby zanurzyć w cieście.
Do rozgrzanego woka wlać olej, podgrzewać, aż prawie się przypali.
Zmniejszyć ogień i smażyć rybę partiami przez 2-3 minuty na złoty kolor.
Osuszyć na ręczniku papierowym i odstawić.
Wylać z woka prawie cały olej, zostawić 1 łyżkę i postawić z powrotem na ogień.
Dodać czosnek, imbir, cebule, seler, chili, dymke i smażyć, cały czas mieszając, przez 2 minuty.
Dodać resztę sosu sojowego i ocet, wymieszać.
Dodać pieprz syczuański, wywar z ryby i cukier.
Wymieszać mąkę kukurydzianą z wodą, tworząc gładką pastę i dodac do wywaru.
Doprowadzić do wrzenia i gotować, mieszając przez 1 minutę, aż sos zgęstnieje.
Wrzucić rybe do woka i podgrzewać 1-2 minut.
Przełożyc na gorący półmisek.