Ryby: Roladki z dorsza z porami i śmietanką

Antoni Kwapisz
02.11.2015

Składniki:

  • 300 g filetów z dorsza
  • 2 pory
  • 4 pełne łyżki masła
  • 5 łyżek śmietanki do sosów 30%
  • sól
  • pieprz

Przyrządzenie:

Filety z dorsza pokroić na paski i zawinąć w roladki, spinając wykałaczką.
Posypać solą i pieprzem.
Na patelni rozpuścić masło, wrzucić pokrojone i posolone pory, dusić pod przykryciem przez około 7 minut.
Na pory ułożyć roladki z dorsza, dusić pod przykryciem przez około 10 minut, raz odwracając rybę.
Wyjąć wykałaczki z roladek, wlać śmietankę.
Roladki ułożyć na półmisku, polać śmietanowym sosem z porami.

Podawać:

Z ziemniakami.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie