Ryby: Pstrąg w ziołach

Antoni Kwapisz
02.11.2015

Składniki:

  • pstrąg
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • koper
  • nać pietruszki
  • bazylia
  • tymianek
  • cytryna
  • papryka słodka
  • olej ryżowy lub inny

Przyrządzenie:

Rybę dokładnie oskrobać, umyć, osuszyć, skropić cytryną, posolić, popieprzyć.
Odstawić do lodówki na 30 minut.
Wewnątrz rybę posypać szczyptą tymianku, wierzch posypać słodką papryką.
Rybę ponacinać przy grzbiecie i w nacięte miejsca włożyć paseczki masła.
Smażyć na oleju około 7 minut z każdej strony.
Po upieczeniu otwory po maśle napełnić masełkiem wymieszanym z posiekaną zieleniną.

Podawać:

Z warzywami, ziemniakami, pieczarkami.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie