Ryby: Pstrąg w kołderce

Mateusz Nowak
02.11.2015

Składniki:

  • 4 filety z pstrąga
  • 10 pieczarek
  • 1 paczka szpinaku
  • 3 ząbki czosnku
  • oregano
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 1 mały jogurt naturalny
  • 2 jajka

Przyrządzenie:

Pieczarki pokroić w kostkę, dusić, dodać przyprawy i szpinak.
Dusimy jeszcze przez około 5 minut, dodać jogurt wymieszany z jajkiem.
Wymieszać, po 5 minutach odstawić.
Filety natrze c solą i pieprzem, wmaczać w jajku i obsmażyć na patelni po 4 minuty z każdej strony.
Ryby ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać sosem z pieczarek, Włożyć do piekarnika.
Zapiekać przez 30 minut w temperaturze 170°C.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie