Ryby: Panga w zielonym posłaniu

Jerzy Biernacki
02.11.2015

Składniki:

  • 2 duże pory
  • 2 łyżki masła
  • 1 pęczek koperku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 4 mrożone filety z białej pangi
  • sól
  • 1 szklanka śmietany
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka musztardy miodowej
  • 1 łyżka musztardy musztardy ziarnistej
  • pieprz
  • olej
  • sok z cytryny

Przyrządzenie:

Pangę rozmrozić, skropić sokiem z cytryny, posolić, odłożyć.
Pory oczyścić, pokroić w talarki.
Rozgrzać masło i na nim poddusić pory.
Posiekać koperek i natkę, wymieszać z porami, przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
Rybę szybko obsmażyć na oleju na silnym ogniu.
Ułożyć na porach.
Śmietanę wymieszać z musztardą i mąką ziemniaczaną. Przyprawić solą i pieprzem.
Śmietaną zalać ryby.
Potrawę wstawić do wcześniej nagrzanego piekarnika i zapiekać około 20 minut w temperaturze 220°C.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie