Składniki:
Przyrządzenie:
Grzyby włożyć do rondla, wlać 3/4 szklanki zimnej wody, wymieszać, przykryć i odstawić na noc.
Następnego dnia wyjąć grzyby z wody i osuszyć kładąc na papierowy ręcznik.
Nóżki pokroić na mniejsze kawałki, kapelusze pokroić w paski.
Na patelni rozgrzać olej, włożyć grzyby, oprószyć solą i smażyć przez 7 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i smażyć, aż się zeszkli.
Na patelnię z grzybami wlać wodę, w której moczyły się grzyby (bez osadu z dna rondelka),
dodać listek laurowy i ziele angielskie.
Przykryć i dusić przez około 15 minut, aż grzyby będą miękkie.
Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w 2 łyżkach zimnej wody, następnie wymieszać ją z sosem grzybowym na patelni.
Zagotować, doprawić solą oraz pieprzem i odstawić z ognia.
Rozgrzać patelnię grillową (lub ewentualnie zwykłą patelnię).
Łososia umyć, osuszyć, oprószyć solą.
Ułożyć na patelni i obsmażać z każdej strony przez 2-3 minuty pod przykryciem z folii aluminiowej.
Ułożyć go na gorącym sosie grzybowym, posypać natką pietruszki i udekorować rozmarynem.