Ryby: Karp w piwie

Piotr Kowalczyk
02.11.2015

Składniki:

  • 1,5 kg karpia
  • 10 małych cebulek
  • 2 pory
  • 0,5 l jasnego piwa,
  • 2 łyżki pikantnej musztardy
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 szklanka śmietany,
  • sól

Przyrządzenie:

Karpia sprawić, pokroić na dzwonka, posolić, popieprzyć i obsmażyć.
Ułożyć na żaroodpornym półmisku, posypać drobno posiekanym czosnkiem i obłożyć małymi cebulkami
na przemian z pokrojonymi w talarki porami.
Całość zalać piwem zmieszanym z musztardą.
Dusić około 1 godziny, pilnując aby ryba się nie rozpadła.
Pod koniec duszenia zalać ją szklanką śmietany.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie