Ryby: Filety w śmietanie

Marek Szydełko
02.11.2015

Składniki:

  • 500 g filetów śledziowych w oliwie
  • 1 jabłko
  • 2-3 cebule
  • 2 ogórki kiszone lub konserwowe
  • 1 szklanka śmietany
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Przyrządzenie:

Jabłko umyć, obrać, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w kosteczkę.
Cebulę obrać, opłukać i pokroić tak jak jabłko.
Ogórki obrać i pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki wymieszać ze śmietaną i doprawić cukrem, pieprzem i solą.
Filety umyć, pokroić na paski o szerokości 2 cm i połączyć ze śmietaną.
Ułożyć paseczki śledzi na półmisku i zalać śmietaną z dodatkami.

Podawać:

Z pieczywem.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie