Składniki:
Przyrządzenie:
Cebulę obrać i drobno pokroić.
Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki.
Umytą natkę drobno posiekać.
Cebulę i grzyby podsmażyć na maśle przez 5 minut, przełożyć do żaroodpornej formy.
Filety umyć w zimnej wodzie, osuszyć na ściereczce i ułożyć na pieczarkach.
Posypać natką, przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem, dodać listek laurowy.
Mleko zagotować.
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 3 łyżkami wody i wlać do gotującego się mleka.
Mieszać aż powstanie gęsty sos.
Sosem polać ryby, przykryć i zapiekać przez 10 minut w rozgrzanym do 175°C piekarniku.
Boczek podsmażyć. Ryby oprószyć tartą bułką, obłożyć plastrami boczku
i wszystko zapiekać w piekarniku jeszcze przez 10 minut.
Podawać:
Gorące.