Składniki:
Przyrządzenie:
Filety pokroić na 8 kawałków po około 150 g.
Doprawić solą i pieprzem. Ułożyć w foremce żaroodpornej.
Wymieszać konfiturę z octem winnym i nałożyć na rybę.
Przykryć folią i wstawić do lodówki na godzinę.
Rozgrzać piekarnik do 180°C.
Z folii aluminiowej oderwać 5 płatów o wymiarach 20 na 30 cm.
Złożyć folię tak, żeby powstały kieszonki o szczelnych brzegach.
Do każdej foliowej kieszonki włożyć po łyżce ziemniaków i cebulek, szczyptę ziół i 1 lub dwa kawałki ryby.
Do kieszonek wkruszyć mini kostkę przyprawową i dodać szczyptę kminu.
Szczelnie zawinąć otwarty brzeg kieszonki, wstawić do piekarnika na 8 minut.
Podawać:
Z konfiturą wiśniową.