Ryby: Dorsz z kwaskiem

Marek Szydełko
02.11.2015

Składniki:

  • 4 dzwonka dorsza po 200 g
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżeczki startego imbiru
  • sól
  • pieprz

Przyrządzenie:

Ocet wymieszać z posiekanym czosnkiem, sosem sojowym, oliwą, imbirem, solą i pieprzem.
Rybę posmarować marynatą, odstawić na godzinę.
Dzwonka ryby osączyć z marynaty, ułożyć na blasze natłuszczonej lub wyłożonej papierem do pieczenia,
na wierzch nałożyć marynatę.
Piec 30 minut w temperaturze 180°C.

Podawać:

Gorącą z salsą z mango i pszenną bułką.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie