Składniki:
Przyrządzenie:
Przygotować marynatę:
Wlać do miski sok z cytryny, dodać ząbek czosnku, paprykę, kmin i estragon.
Rybę pokroić w paski szerokości 3 cm i dodać do marynaty.
Odstawić do lodówki na 1 godzinę.
Zagotować 250 ml wody, wrzucić kostkę rosołową. Wymieszać i gotować minutę.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy.
Rybę obtoczyć dokładnie w mące i smażyć na gorącym tłuszczu po 2 minuty z każdej strony.
Zalać bulionem, dodać kolendrę i posiekaną papryczkę chili.
Przykryć patelnię, zmniejszyć ogień i dusić przez 5 minut.
Na drugiej patelni rozgrzać pozostałą oliwę i podsmażyć na niej cebulę.
Podawać:
Z podsmażoną cebulą na każdej porcji ryby.