Ryby: Dorsz w sosie musztardowym

Piotr Kowalczyk
02.11.2015

Składniki:

  • 100 g dorsza
  • suszony estragon
  • szczypta soli
  • olej
  • ½ łyżki musztardy
  • pieprz
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 łyżka rzeżuchy
  • 100 ml wywaru z warzyw

Przyrządzenie:

Dorsza umyć, osuszyć, posypać solą i estragonem, usmażyć w małej ilości oleju.
Rybę odstawić w ciepłe miejsce.
Musztardę rozmieszać na patelni po rybie ze śmietaną, wlać wywar, zagotować, doprawić.
Tak uzyskanym sosem polać rybę, posypać posiekaną rzeżuchą.

Podawać:

Z ziemniakami z wody.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie