Ryby: Dorsz w cieście kokosowym

Mariusz Siwko
02.11.2015

Składniki:

  • 4 porcje dorsza
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżka wiórek kokosowych
  • 3 łyżki zagęszczonego mleka kokosowego
  • sok z cytryny
  • pieprz mielony
  • sól
  • 1 łyżeczka curry
  • olej

Przyrządzenie:

Dorsza posolić, posypać pieprzem i skropić sokiem z cytryny.
Z jajka, mąki, wiórek i mleka kokosowego zrobić ciasto naleśnikowe.
Ciasto doprawić ciasto curry, solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać olej.
Dorsza obtoczyć w cieście i kłaść na oleju.
Smażyć na rumiano z obu stron.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie