Ryby: Dorsz po portugalsku

Piotr Kowalczyk
02.11.2015

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy
  • 2 posiekane cebule
  • 3 obrane pokrojone w kostkę pomidory
  • 2 pokrojone w kostkę zielone papryki
  • 1 posiekany pęczek pietruszki
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • 50 ml białego wina
  • 2 liście laurowe
  • szczypta białego pieprzu
  • 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
  • 4 filety z dorsza
  • sól morska
  • 1 mini kostka przyprawowa Knorr Oregano

Przyrządzenie:

Do garnka wlać 2 łyżki oliwy, dodać cebulę i podsmażyć.
Dodać pomidory, paprykę, pietruszkę, czosnek, wino, liście laurowe.
Dodać szczyptę białego pieprzu i oliwę z pierwszego tłoczenia.
Dorsza doprawić solą, pokroić na mniejsze kawałki, dodać do garnka i dusić 30 minut.
Pod sam koniec gotowania doprawić mini kostką przyprawową Oregano Knorr.

 

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie