Składniki:
marynata:
Przyrządzenie:
Rybę pokroić na steki, doprawić solą, pieprzem i chili, włożyć do miski i polać 100 ml oliwy.
Odstawić na 15 minut.
Zagotować 500 ml wody, dodać kostkę rosołową, wymieszać i gotować przez 1 minutę.
Boczek i chorizo pokroić w paseczki i usmażyć na pozostałej oliwie.
Kiedy tłuszcz się wytopi dodać cebulę, czosnek, marchewkę i ciecierzycę, wymieszać.
Dodać 2 chochle rosołu, gotować aż marchewka będzie miękka.
Paprykę pokroić w trójkąty i dodać do garnka wraz z pomidorem, wymieszać.
Rybę oprószyć mąką.
Na patelni rozgrzać kolejne 2 łyżki oliwy i usmażyć na niej rybę.
W rondlu rozgrzać olej i usmażyć w nim pietruszkę.
Na talerzu ułożyć miksturę z boczku i chorizo, na wierzchu ułożyć rybę i posypać pietruszką.