Składniki:
Przyrządzenie:
Pokrojony boczek podsmażyć na patelni, na średnim ogniu.
Gotowy boczek przełożyć na papierowy ręcznik do odsączenia z tłuszczu, odstawić.
Zachować 1 łyżkę tłuszczu z patelni.
Na małej patelni rozgrzać 1 łyżeczkę oliwy na średnim ogniu.
Jajka rozbić, skłócić, i usmażyć cienkie plastry jajeczne na jednej stronie, aż do przypieczenia krawędzi.
Po usmażeniu usunąć z patelni, zwinąć w ruloniki i pokroić w cienkie paski, odłożyć na bok.
Na patelnię wlać tłuszcz ze smażenia boczku, wrzucić krewetki, obsypane mielonym imbirem.
Dodać pokrojone kiełbaski Andouillé i smażyć na średnim dużym ogniu przez 2 minuty.
Dodać warzywa i smażyć przez dalsze 3 minuty, krewetki powinny być różowe.
Przełożyć z patelni usmażone warzywa z kiełbaską i krewetkami na talerz, odłożyć.
W tej samej patelni dodać ryż, sos sojowy, ocet ryżowy i pastę chilli.
Smażyć przez 2-3 minuty na dużym ogniu, mieszając.
Warzywa i mięso z krewetkami ponownie wrzucić na patelnię, wymieszać z resztą składników.
Wyłączyć ogień, dodać pokrojone paseczki jajeczne i boczek, lekko zamieszać.
Podawać:
Na gorąco, udekorowane posiekanym szczypiorkiem.