Składniki:
Przyrządzenie:
Grzyby chińskie wrzucić do wody i pogotować 30 minut,
po tym czasie osączyć, odciąć nóżki, a kapelusze pokroić w cienkie paseczki.
Mielone mięso lekko podsmażyć z solą i pieprzem.
Przerzucić do głębokiej miski.
Cebulkę pokroić w kostkę, podsmażyć na złoto.
Pieczarki poddusić na patelni z solą, a potem drobno pokroić.
Marchewkę pokroić w słupki, poddusić.
Liście kapusty w paskach leciutko podsmażyć.
Makaron sojowy wrzucic do wrzątku i zostawić pod przykryciem na 3 minuty.
Potem odcedzić i pokroić na kilkucentymetrowe paski.
Wszystkie składniki farszu wymieszać razem,
dodając 2 łyżki sosu sojowego, jajko, sól, pieprz i ostrą paprykę.
Każdy płatek papieru ryżowego zanurzyć na moment w ciepłej wodzie,
położyc na deskę, tak aby płatki się nie stykały, aż zmięknie.
Na płatki papieru ryżowego nakładać farsz i zawijać w niewielkie ruloniki.
Gotowe ruloniki pozostawić do wyschnięcia papieru ryżowego.
Smażyć krótko w głębokim gorącym oleju.
Podawać:
Ze słodko-pikantnym sosem chili.