Przekąski i dodatki: Rösti

Marek Szydełko
30.10.2015

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 80 g boczku wędzonego
  • 100 g cebuli
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka Vegeta
  • pieprz
  • olej

Przyrządzenie:

Ziemniaki ugotować w mundurkach, trochę ostudzić i zetrzeć na tarce o średnich oczkach.
Cebulę pokroić w cienkie talarki, a boczek w kostkę.
Na oleju usmażyć cebulę i boczek, wymieszać z tartymi ziemniakami.
Bez wstydu popieprzyć, dodać Vegetę i wszystko dokładnie wymieszać.
Na rozgrzany olej łyżką kłaść przygotowaną masę i smarzyć z każdej strony 4-5 minut.

Podawać:

Ciepłe, z dowolną sałatą.

 

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie