Przekąski i dodatki: Roladki z tuńczyka

Mateusz Nowak
30.10.2015

Składniki:

  • dwa plastry tortilli
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach
  • 2 jajka na twardo
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 zielony ogórek
  • sałata
  • sól
  • pieprz
  • 20 g żółtego sera

Przyrządzenie:

Jajka i żółty ser utrzeć na tarce.
Tuńczyka odcedzić i dodać do jajek i sera.
Dodać majonez, posolić i bez żenady popieprzyć.
Wymieszać wszystko razem.
Ogórek obrać ze skórki i usunąć pestki, pokroić na cienkie plastry.
Na tortilli rozłożyć liście sałaty, następnie dodać ogórka, na koniec nałożyć pastę tunczykową.
Zrolować tortillę tak jak gołąbki.

Podawać:

Przecięte na pół.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie