Przekąski i dodatki: Purée z fasoli

Antoni Kwapisz
30.10.2015

Składniki:

  • 500 g fasoli
  • 2 łyżki Vegety pikantnej
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 30 g pokrojonego selera naciowego
  • 50 ml oleju
  • 3 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki kminku
  • pieprz
  • sól

Przyrządzenie:

Fasolę ugotować, odcedzieć i jeszcze ciepłą rozdrobnić w malakserze.
Dodać Vegetę pikantną, natkę pietruszki, posiekany seler naciowy, olej, przeciśnięty przez praskę czosnek, kminek i pieprz.
Posolić wedle uznania.

Podawać:

Na ciepło do mięsa z grilla lub pieczonej kiełbasy.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie