Składniki:
ciasto:
Przyrządzenie:
Mieloną wieprzowinę smażyć na oleju z pokrojoną dymką i łyżką sosu sojowego przez około 5 minut.
Wystudzić, usunąć nadmiar tłuszczu.
Krewetki posiekać i wymieszać z wystudzonym mięsem, imbirem oraz pozostałym sosem sojowym.
Z uśmiechem na ustach popieprzyć i ewentualnie dosolić.
Wymieszać z ubitym białkiem i farsz gotowy.
Do miski wsypać mąkę i wlać wrzątek.
Wymieszać łyżką dolewając zimną wodę i olej.
Wyrabić na gładkie ciasto, wałkować cienko i wyciąć kwadraty o bokach 8x8 cm.
Na kwadratach ciasta ułożyć po łyżeczce farszu i skleić ciasto jak pierożki won ton.
Gotować na parze przez 5-8 minut lub we wrzątku przez 3-5 minut.
Można zastosować zwykłe ciasto pierogowe.
Podawać:
Z sosem sojowym.