Przekąski i dodatki: Omlet z warzywami

Piotr Kowalczyk
30.10.2015

Składniki:

  • 4 jajka
  • łyżka mąki
  • łyżka mleka
  • szczypta soli
  • 2 pomidory
  • zielona papryka
  • świeży ogórek
  • pęczek rzodkiewek
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 4 łyżki sosu sałatkowego

Przyrządzenie:

Ogórek pokroić w plasterki, paprykę w cienkie paseczki, pomidory w cząstki, rzodkiewki przekroić na pół.
Dodać sos sałatkowy i całość dokładnie wymieszać.
Żółtka jajek oddzielić od białek, wymieszać z mlekiem, mąką i solą.
Białka ubić na pianę i połączyć z ciastem.
Omlety smażyć na małym ogniu z obu stron.
Przełożyć na talerz.

Podawać:

Posypany szczypiorkiem. Z sałatką.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie