Składniki:
Przyrządzenie:
Sos:
Pomidory Pelati połączyć z bulionem i zagotować.
Po zagotowaniu zmiksować, doprawić solą i pieprzem.
Przed podaniem dodać miękki kawałek masła i pokrojoną bazylię.
Warzywa:
Warzywa przesmażyć na maśle, obficie pokropimy wodą.
Przykryć pokrywą i dusimy około 15 minut.
Pod koniec duszenia posolić i posypać pieprzem.
Odparować jak tylko się da.
Omlet:
Mleko wymieszać z jajkami trzepaczką rózgową.
Przestudzone warzywa wymieszać z rozmąconymi jajkami i mlekiem.
Tak przygotowaną masę podzielić na cztery części i smażyć na maśle na małym ogniu z obu stron.
Podawać:
Na płaski duży talerz wylać sos pomidorowy, na który położyć omlet.
Na omlet położyć usmażony na oleju befsztyk z polędwicy.
Udekorować listkiem świeżej bazylii.