Przekąski i dodatki: Omlet po singapursku

Antoni Kwapisz
30.10.2015

Składniki:

  • 6 jaj
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka Vegety pikantnej
  • 3 łyżki oleju
  • 3 młode cebule
  • 1 świeżą papryczkę chili
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki kolendry

Przyrządzenie:

Trochę jaja popieprzyć i posolić, dodać Vegetę pikantną, paprykę i wszystko dobrze wymieszać.
Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w krążki, posiekaną papryczkę chili i wyciśnięty czosnek.
Dodać jaja, kolendrę i smażyć na złotożółty kolor.
Omlet delikatnie przewrócić i jeszcze chwilę smażyć.
Gotowy omlet pokroić na trójkąty.

Podawać:

Na gorąco z sezonową sałatką.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie