Przekąski i dodatki: Kotleciki jajeczne

Mateusz Nowak
30.10.2015

Składniki:

  • ½ kostki rosołowej cielęcej
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżeczka suszonych, zmielonych grzybów
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 2 surowe jajka
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 pieczarki
  • 5 łyżek bułki tartej
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • Vegeta
  • szczypta pieprzu czarnego
  • szczypta pieprzu ziołowego
  • szczypta pieprzu cytrynowego
  • oliwa

Przyrządzenie:

Cebulkę, czosnek i pieczarki drobno posiekać,
zeszklić na patelni z kostką rosołową i połową przypraw na oleju i maśle.
Gotowane jajka obrać, posiekać, dodać cebulę z pieczarkami, tartą bułkę, resztę przypraw, koperek, grzyby.
Wymieszać, wbić dwa surowe jajka. Ponownie wymieszać i formować kotleciki.
Obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.

Podawać:

Do pieczywa.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie