Przekąski i dodatki: Kiełbaski z twarożkiem w papryczkach

Maciej Piwowski
30.10.2015

Składniki:

  • 6 papryczek jalapenos, lub innych ostrych
  • 50 g białego twarożku
  • 6 kawałków kiełbasek
  • 6 plastrów boczku

Przyrządzenie:

Rozgrzać piekarnik do temperatury 175°C.
Przekroić wzdłuż papryczki jalapenos, usunąć nasiona.
Wewnętrzną stronę papryczek posmarować cienką warstwą twarożku.
Do wnętrza połówki papryczki włożyć kiełabskę.
Owinąć papryczkę z kiełbaską plastrem boczku, spąć wykałaczką w razie potrzeby.
Nadziane papryczki ułożyć na przygotowanej blasze do pieczenia i piec przez 20-30 minut.
Pozostawić do lekkiego ostygnięcia i

Podawać

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie