Przekąski i dodatki: Kiełbasa z tortellini, pomidorami i szpinakiem

Maciej Piwowski
30.10.2015

Składniki:

  • ½ kg świeżego pierożków tortellini
  • ½ kg grubej kiełbasy w plasterkach
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • ½ czerwonej cebuli w plasterkach
  • 2 ząbki posiekanego czosnku
  • 1 szklanka pomidorków cherry
  • 3 filiżanki szpinaku
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki świeżego zmielonego czarnego pieprzu
  • 3-4 posiekane listki świeżej bazylii

Przyrządzenie:

Tortellini ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Zagotować 1 litr wody, wrzuć doń plastry kiełbasy i parzyć je przez około 5 minut.
Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek, na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek i smażyć do zmięknięcia, przez około 3 minuty.
Wrzucić kiełbasę w plasterkach, gotowane tortellini, pomidory cherry, szpinak, dodać sól i pieprz.
Smażyć przez kolejne 3 minuty.
porcje nałożyć do miseczek, posypać posiekaną bazylią i...

Podawać

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie