Przekąski i dodatki: Kanapki z sałatką jajeczną po tajsku

Krzysztof Jagielski
30.10.2015

Składniki:

  • 6 jaj na twardo
  • ¼ szklanki posiekanej cebuli
  • ¼ szklanki majonezu
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 1 łyżka + 1 łyżeczka sosu Sriracha
  • ¼ łyżeczki mielonego imbiru
  • ¼ łyżeczki soli morskiej
  • 4 kromki białego pieczywa

Przyrządzenie:

Posiekać białka i żółtka razem i umieścić w misce z pozostałymi składnikami.
Dobrze wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na 30 minut.
Łyżką nałożyć na kromkę pieczywa, przykryć drugą kromką i

Podawać

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie