Przekąski i dodatki: Kanapeczki z avocado

Antoni Kwapisz
30.10.2015

Składniki:

  • białe pieczywo
  • 1 duże, miękkie i dojrzałe avocado
  • 1 łyżka maślanego serka
  • sok z 1 cytryny
  • szczypta soli
  • szczypta proszku wasabi lub około 1 cm pasty wasabi z tubki
  • oliwki
  • kawałki suszonych pomidorów

Przyrządzenie:

Avocado przeciąć na pół, łyżką wyjmująć miąższ i zalać w miseczce sokiem z cytryny.
Szybko wymieszać drewnianą łyżką, odlać nadmiar soku, wygnieść na papkę.
Dodać łyżkę serka, sól i szczyptę proszku wasabi.
Wymieszać dokładnie i spróbować, w miarę potrzeby dodać wasabi.
Pastę nałożyć na kanapeczki.

Podawać:

Ozdobione kawałkami oliwek i suszonych pomidorów.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie