Przekąski i dodatki: Grzanki z kremem z avocado i pomidorem

Mariusz Siwko
30.10.2015

Składniki:

  • 10 kromek bagietki
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 1 średnie avocado, obrane i pozbawione pestki
  • ¼ łyżeczki czosnku w proszku
  • ¼ łyżeczki soli morskiej
  • 1 łyżka śmietany
  • ½ łyżeczki sosu Worcestershire
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • 10 plasterków pomidora

Przyrządzenie:

Włączyć piekarnik, rozgrzać do temperatury około 170°C.
Skropić oliwą z oliwek plastry bagietki i piec w piekarniku, aż będą rumiane, tj. przez około 2 minuty.
W miseczce połączyć avocado, czosnek w proszku, sól, śmietanę, sos worcestershire i sok z limonki.
Zmiksować (mikser, blender) aż masa będzie gładka.
Upieczone kromki bagietki ułożyć na na półmisku.
Na każdą kromkę położyć solidną porcję kremu z avocado, a na wierzch plaster pomidora.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie